Πώς να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα

Πώς να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα:

Χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις και δραματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, αλλά ενσωματώνοντας τις παρακάτω απλές συμβουλές στην καθημερινότητά σας, θα μπορέσετε να το επιτύχετε.

1) Καταναλώνετε πολλά και μικρά γεύματα (τουλάχιστον 5) ανά τακτά χρονικά διαστήματα δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στα ενδιάμεσα. Έτσι αποφεύγετε τα υπερφαγικά επεισόδια ενώ παράλληλα αυξάνεται τον μεταβολισμό σας.

2) Πίνεται άφθονο νερό. Το νερό βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού και επιπλέον μας ενυδατώνει επαρκώς.

3) Αυξήστε την φυσική σας δραστηριότητα. Περπατήστε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα είναι ευεργετικό.

4) Καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά, ώστε να χορταίνεται χωρίς να επιβαρύνεστε θερμιδικά, θωρακίζοντας παράλληλα τον οργανισμό σας με μια πλειάδα από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

5) Αποφεύγετε να καταναλώνετε το φαγητό σας μπροστά στην τηλεόραση. Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι οι ποσότητες τροφίμων που καταναλώνουμε μπροστά στην τηλεόραση είναι ανεξέλεγκτες.

6) Μην πηγαίνετε ποτέ για ψώνια, με άδειο στομάχι, είναι κακός σύμβουλος και σίγουρα θα σας παρασύρει σε λανθασμένες διατροφικές επιλογές.

7) Αν σας αρέσουν τα αναψυκτικά μην τα στερηθείτε, απλά φροντίστε να αντικαθιστάτε κάποια από αυτά με αντίστοιχα light προϊόντα, γλυτώνοντας έτσι περί τις 150 θερμίδες ανά κουτάκι.

8) Καταναλώνετε γλυκά με μέτρο. Η περιεκτικότητά τους σε λίπος και ζάχαρη είναι πάρα πολύ αυξημένη και κατ’ επέκταση και η θερμιδική τους απόδοση.

9) Αποφεύγετε την συχνή κατανάλωση (junk food). Οι θερμίδες που περιέχονται σε τέτοιου είδους φαγητά είναι απίστευτα υψηλές.

10) Μην χάνετε την επαφή σας με την ζυγαριά. Καλό είναι να ζυγίζεστε 1 φορά την εβδομάδα για να βλέπετε που βρίσκεστε.