Βιογραφικό

Η Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Αμαλία Ειρήνη Ζιώρη σπούδασε στο τμήμα Διατροφής -Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2004.

Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας ασχολήθηκε με την διατροφική αντιμετώπιση νόσων του γαστρεντερικού συστήματος ενώ η  πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Β’ παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, και συγκεκριμένα στο διαβητολογικό τμήμα, όπου και εξειδικεύτηκε στην διατροφική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, καθώς και άλλων συγγενών ασθενειών ( υπέρταση ,υπερλιπιδαιμίες).

Την ίδια περίοδο παρουσίασε στο στο 18ο Ετήσιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρίας Βόρειας Ελλάδος την εργασία  με τίτλο: ” Ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών και προσέγγιση διατροφικών συστάσεων σε διαβητικούς ασθενείς τύπου 2″   ,ενώ συμμετείχε σε άλλες δύο εργασίες: ‘Διατροφικές συνήθειες σε παχύσαρκους και μη ασθενείς τύπου 2″ και “Γνωστοί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου και διατροφικές συνήθειες σε διαβητικούς ασθενείς” που παρουσιάσθηκαν στο ίδιο συνέδριο.

Από την ολοκλήρωση των σπουδών της και έπειτα, δούλευε παρέχοντας υπηρεσίες διαιτολόγου  – διατροφολόγου σε ινστιτούτο ομορφιάς. Ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2008 ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου σε προσωπικό , νόμιμο διαιτολογικό γραφείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Καραολή & Δημητρίου 96 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ως διαιτολόγος  έχει παρακολουθήσει ημερίδες και συνέδρια που αφορούν στο αντικείμενο των σπουδών της, ενώ παράλληλα  κατά καιρούς αρθρογραφεί σε τοπικά έντυπα.
Είναι μέλος του Πανελλήνιου συλλόγου διαιτολόγων -διατροφολόγων.